Etiketter

onsdag 6 mars 2013

snö, klippor och sol

När det snöar i Åre finns det en sak man kan vara helt säker på. Det snöar mycket mer någon annanstans. Någon annanstans är ett hemligt berg i nordvästra Jämtland. Ett ställe som erbjuder jämtlands bästa skogsåkningsterräng parat med mest snönederbörd.

Andos verkar nöjd med snödjupet

Efter snöstormen som dundrade in över jämtland i fredags var det inte läge att ge sig ut på kalfjället på söndagen utan fokus fick bli skogsskidåkning. Jag, Denny och Anders Olsson mötte upp Med Mattias Skantz och Hans från Dynafit på macken i Krokom. Efter att vi lovat att inte avslöja stället vi skulle till satte vi fart norrut.


Väl framme väntade 400 höjdmeter med smådrop, pillows och branta raviner. I Åre pratar man om "Zonen" Här har du tio  zoner på raken, garanterat oåkta med fetare features och mera snö. Är du här för första gången kan det vara svårt att få flyt då du inte bara kan ladda på alla kanter. Ibland är det 10-15 meter högt.

skönt med 118mm midjor idag.

Vädret blev bara bättre och bättre och efter första åket vart det en skön fika innan det började klia i benen och alla ville upp för en vända till.

Mattias på väg ner för ett typiskt parti av pillows

Denny på väg upp på andra varvet

ett av åken startar i en ravin med flera små dropp

Hans, Denny, Mattias och Andos


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar