Etiketter

fredag 15 mars 2013

Lill Stendalsfjället och Vålåvalen


Orginalplanen var att åka till Hemavan idag för att tävla i Vertikal-SM i skidalpinism. Men efter lite mer eftertanke kände jag att det vore dumt att åka upp när det bara är tre veckor kvar tills vi ska ha barn. Det är trots allt flera bekanta som fått barn tidigare än så. Så fokus närmaste tiden får bli dagsturer i närområdet.


Jag och Mattias Skantz tog skotern från vålådalen upp mot Vålåstugorna och parkerade den där leden viker av mot Stendalsstugorna. Dagens första topp var Lillstendalsfjället 1413möh. Hela östsidan var täckt med ett bitvis riktigt tjockt lager nysnö. På toppen mötte vi lite oväntat en lös hund. Det visade sig att den tillhörde stugvärden i Stendalsstugorna, som var på väg upp från andra sidan på splitboard.


Mattias och jag fick sällskap ner av hunden som verkade föredra skidåkare framför snowboard åkare :-) Hur som helst fick stugvärden gå en extra runda idag för att hämta sin hund på östsidan.

Känndes ok att inte gå på raceskidor i dag :-)


Mattias kollar flytet på nästa års Dynafit Cho Oyu

Efter Lill Stendalsfjället  tog vi skotern till vålåstugorna, där vi tog en snabbfika och parkerade skotern. Nästa topp var Vålåvalen. 


Kanske inte den första toppen man tänker på när man ska på topptur. Fjället var renblåst förutom en strategisk snösträng där vi fick in lite svängar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar