Etiketter

söndag 5 februari 2012

Col du belvédére, 2780m

Efter att anlänt och kommit i ordning relativt sent igår hade vi ingen brådska i morse. Väderprognosen lovade rejält kallt och en del vind så alla höghöjdsprojekt lades på is. Målet fick bli nordsidan ner från col du belvédére. Då skulle vi hålla oss under 3000meter och gå upp på en sydsida. När vi satt oss i bilen visade temperaturen -20°, det är kallt nere i byn.


Väl framme vid Flegere liften visade det sig vara 1,5h kö för att komma upp. Grand montes liften stod pga kyla och hård vind så många hade tagit sig till flegere istället. Vi beslöt oss för att åka in till byn och ta en fika och vänta tills 12-tiden då kön borde minskat. Väl tillbaka vid liften hade kön minskat men det visade sig att de stängt index liften som vi behövde för att hinna hela turen med lite marginal för mörkret. Nu kändes det lite motigt då det var för sent på dagen för att tänka om. Vi åkte upp i alla fall och tänkte att i värsta fall får vi väl åka lite liftskidåkning.  Uppe på bergsstationen av flegerekabinen satt vi på hudarna för att komma bort en bit från pisterna. 


Vi bestämde oss för att gå till kl var tre och sedan vända neråt igen. Vid tre tiden visade det sig att vi knatat på så bra att vi nästan var framme vid Col de belvèdère. Lika bra att gå hela vägen. Sista biten var i skugga och rätt kyligt


Väl uppe på Colet fegade vi ur på nordsidan. Kändes helt enkelt för hårt och kallt och långt innan vi skulle vara nere  vid järnvägsstationen i Le Buet. Tillbakavägen ner bjöd på vindpackad bristande skare av värsta sort.


Vi var nere vid bilen vid 16.30, rejält hungriga då vi inte ätit något sedan frukost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar