Etiketter

måndag 6 februari 2012

BENSA (Beyond ENSA)

Idag skulle vi upp tidigt. Helt klart inte min starka sida så Denny får ansvaret. Vaknade kl 9, då sover Denny fortfarande. Han hade lyckats sova trots larmet, så även jag.
   Jimmy Halvardsson som jobbar här nere som guide hade ledig dag så vi mötte upp med honom och en kompis till honom som hette Stefan. Jimmy hade kört ENSA colouiren för någon dag sedan och det hade varit ok så vi siktade in oss på Brevent för att prova någon av colouirerna bortanför ENSA.

Denny, Jimmy och Stefan rekar insteget.
Det är inte helt uppenbart med vägvalen här, och att bara följa spår behöver inte betyda att man hamnar rätt.  Många vägval här kan sluta i en klättring upp igen. Jimmy ville oxå passa på och kolla lite nytt när han inte hade kunder med sig.


Vi körde på neråt tills vi kom till en brant smal passage. Där kunde man se att de som åkt innan oss hasat bort all snö. underlaget såg nu rejält hårt ut och skiftade i blått. Det hade nog gått att sidsteppa ner  medan man säkrat sig med en yxa. Dock hade Stefan med sig ett rep så det snabbaste var att fira förbi de tio metrarna med is.Efter det var det bara att köra på. Uppåkt men mjuk snö. Måste varit grymt om man varit här tidigare. Avslutade med en Kaffe i byn. Gött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar