Etiketter

fredag 10 februari 2012

italien, la dolce vita!

Dagens mål var Col du Tour Noir. Långt bort, många fallhöjd och hög höjd. Perfekt. Så vad gör då de hårda alpinisterna när toppen på Grand Montes är stängd för att det blåser 100km/h och är -22°? Jo då åker man till Italien och svullar pasta, pizza och  dricker kaffe i världsklass. Eventuellt somnar man på en bänk i solen också.

Kan man sitta sitter man, kan man ligga ligger man. 
Jimmy hade pratat med en guidekollega som hade hittat ett bra ställe i Courmayeur där det fortfarande fanns orörd åkning som klarat sig undan vinden. Så vi började med att dra högst upp i systemet. Där var det kallt som f...n. Efter en rejält lång skråning i bristande vindpackad snö var det en kort hike upp över en sadel.


Där öppnade det upp sig men så hade det även gjort för vinden. Rätt dålig åkning första halvan av åket. Andra halvan var helt ok, 3-4dm opåverkad kallsnö på läsidorna av åsarna ner mot Val Veny. Sedan en lååång travers hem. Ganska likt ett Åre åk fast tre gånger så stort. 2 timmar runt och 300 fallhöjd med ok åkning.


Efter det vart det full fokus på pizza och kaffe. Det är trevligt, men vi vill gärna ha lite varmare nu och mindre vind. Känns lite frustrerande att sitta här med alla bergen runt sig och vara låst av instabila väder och snöförhållanden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar