Etiketter

lördag 11 februari 2012

Col Du Tour Noir 3535m

Idag blåste det 10km/h på toppen av Grand Montes och var -22°. Så vi satte av vid 9.30 tiden mot liften och var uppe på toppen av Grand Montes ca 10.30. Trots att det är otroligt mycket snö nere i byn så är det klart mindre där uppe än i fjol. Jag vet inte om det är vinden som fört bort allt eller om det bara snöat mindre. Efter en inte helt självklar skråning ner till Argentiereglaciären satte vi på oss hudarna. När vi tittade upp mot nordsidan på Courtes såg det mer eller mindre otroligt ut att vi kört där ifjol.

Amethystesglaciären är den vänstra i bilden, med de tydliga isfallen.
Efter att vi korsat Argentiereglaciären vände vi upp på Améthystesglaciären Där var det bara att borra ner huvudet och mata på 1000 fallhöjd i riktigt kallt väder. Otroligt vacker utsikt från colet, men peppet infann sig aldrig idag då vi visste att det var vindskravel och bitvis bristande hela vägen ner igen.

4 kommentarer:

 1. Du ligger i kompis....
  Hör av dig när du har tid över att gå på tur med mig. Vore roligt. Jag är i Skåne dåligt med snö och berg här. Åker upp till jämtland för några dagar sen blir det norrbotten/västerbotten mellan 20 feb - typ mitten mars.

  SvaraRadera
 2. kolla vad jag fick till på min blogg om dig.
  http://mattiasskantz.se/?val=viewPage&pageId=4

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sweet, Du linger inte heller på latsidan. Ska du upp på toppturshelgen i storulvån?

   Radera
 3. Nu tillhör jag i och för sig den ringa skara som uppskattar bristande, men måste nog ändå säga att bilden från Courma-liften nästan lockar mer än den från bassängen. Men visst, utsikten ner mot La Fouly är verkligen magnifik. Nu får du komma hem snart, jag ser fram emot ny inspiration från närområdet. Ekoturism ligger som bekant i tiden.

  Vilken rysare på Mort-glaciären. Helt rätt att byta ryggsäck.

  SvaraRadera