Etiketter

onsdag 13 juni 2012

Nu är det slut...

Så är det då över med skidåkningen för mig. Förhållandena i jämtlandsfjällen är fortfarande riktigt bra, med mycket snö på flera håll. Antagligen är det bra åkning i flera veckor till. Kolla in.Skantz blogg från förra veckan. Jag och Matilda drar dock söderut och har siktet inställt på lite alpinturer i Chamonix och efter det lite sportklättring i Ardeche. När vi kommer hem antar jag att det är slut här.  Jag kollade igenom bilderna från säsongen och har gjort en liten "Best of" eller i vissa fall "worst of" :-)

Dyrast misstag, att spräcka bandtunneln på skotern. Körde på en sten i noll sikt på väg upp mot Helags.
 Totalkostnad: 25000kr. Tur att man var bra försäkrad...


Värsta upplevelse, Dennys halvkilometers lavinsurfande på Glacier Mort. När Denny försvann ner över klipporna trodde jag att det var kört.

Mest lössnö, Borgafjäll i slutet av februari. Det var bara att köra överallt i skogen, man studsade fram mellan översnöade stenar, rotvältor och små dropp.
Årets bästa överraskning, Himmelsraften, massor av roliga rännor och linjer. bra skidåkning från topp till botten. Man behöver inte "vaska" många av de 600 fallhöjdsmetrarna.

Årets näst bästa överaskning, Lievkiesåajja, låga förväntningar och få fallhöjd visade sig ändå ge 300fallhöjd fin åkning på Östsidan. (vänstra flanken på bilden)

Årets sämsta väder, en hel veckas regn blåst och supervarmt i mars, Skulle göra 15 toppar men åkte hem uppgiven och förkyld efter 5st. Riktigt deppigt.

Årets Längsta tur i tid, traversen över Bunnerfjällen från Storulvån till Vålådalen med Mårten Pettersson och Johan Ranbrandt. Årets jobbigaste tur, Dag två i Keb Classic.


Årets bästa väder, efter regnet i mars kom det MASSOR med snö i jämtlandsfjällen, och april visade upp flera episka dagar med 22 april som kronan på verket.

Årets premiär, att köra min första skidalpina tävling, var galet jobbigt men i efterhand riktigt roligt. Ett silver i Min åldersklass var en extra bonus :-)

Årets bästa topptur, Toulpagorni. En tur som hade allt. Bra väder, puder, brant åkning, crusing,  och en firning.
Om Man summerar säsongen i siffror får man följande;
-73 skiddagar totalt
-62 topptursdagar
-48st nya toppar
53 000 fallhöjdsmeter på hudar.

Det var siffrorna det. Tack till alla mina grymma skidpolare,  för en riktigt lång och rolig vinter

2 kommentarer:

  1. Tack för den här säsongen. Har följt och inspirerats av din blogg. Hoppas på fler säsonger av samma kvalitet!

    SvaraRadera
  2. Tack för intresset, jag hoppas också på en lång säsong nästa år, kör hårt!

    SvaraRadera