Etiketter

söndag 3 juni 2012

hurrungarne del 2

dagens två första toppar, Midtre och  Store Ringstind

Dagens mål var Stora Ringstind, en av norges mest klassiska toppar. Vi tog det rejält lugnt på morgonen då temperaturen fortfarande var låg och allt rejält hårt. Vädret var dock klart och vi räknade med att syd och sydvästsidorna skulle mjukna fram mot eftermiddagen.  Tyvärr är den åkbara sidan på Stora Ringstind östvänd. Vi toppade ut vid ett tiden, då snön var som minst hård och fick några ok svängar ner.

Mårten på väg in i Ringsbottndalen

Passagen upp till Ringsbreen var hård och det var skönt med stegjärn på här, på ner vägen hade snön mjuknat och det var ett fint åk.


Nästa topp, Midtre Ringstind är sydvästvänd och bjöd på perfekta förhållanden. 10-15 cm upptinad snö på en hård och stabil grund. Klättringen upp gick fort och är ca 45° med någon lite brantare passage. Åkningen ner var superfin och letade sig ner genom klipporna något höger om den direkta falllinjen.

sydvästsidan på Midtre Ringstin
Nästa topp var Austre Ringstind, som påminner om Midtre men är något mer västvänd. Även här bjöds det på fina förhållanden och ännu roligare skidåkning, då man fick göra lite mer vägval mellan klipporna.
Totalt sett en riktigt fin tur med tre 2000 meters toppar.

Mårten på väg ner för Midtre Ringstind

Dagens sista topp, Austre Ringstind.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar