Etiketter

måndag 4 juni 2012

Hurrungarne del 3Efter några dagar i Turtagrö kändes det som vi gjort alla toppar med åkbara sydsidor. Att göra Storen skulle varit roligt, så det var vad som höll oss kvar. Vår plan var att gå upp Slingsbyrute, via slingsbybreen. Under vilodagen tog jag en lite mindre topp medan Mårten gick upp till hytta på bandet och kollade in traversen mot slingsbybreen. Även här var det superhårt och omöjligt att göra med stighudar. Vi sket i Storen och drog till Spiterstulen i stället  på kvällen.

Ungefär 100 norska småungar i gummistövlar  på väg mot svellnosbreen. Imorgon skulle de upp på Galdöpiggen.... Till tops!

När vi vaknade snöade det ute och molnbasen var på ca 2000 meter, Ingen av oss var särskilt peppad men vi tog oss iväg upp mot Lindbergstinden, 2120m. Väl på toppen kände vi att vi lika gärna kunde ta en topp till så det vart Bukkehöe, 2314m

Mårten på dagens första topp, Lindbergstinden. Bukkehöe i bakgrunden.


För att slippa nerklättra kammen, tog vi en kort firning och kunde sedan åka skidor ner.
Efter den var det bara att fortsätta. Det vart totalt 5 toppar över 2000meter. Dock låg de fint till och dagen summerades till strax under 2000 fallhöjd.
Mårten rullar upp repet efter nerfarten över glaciären.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar