Etiketter

tisdag 26 juni 2012

285 mil till paradiset.

Ta söderut från östersund och sikta mot Ardeche i Frankrike. 285 mil senare har du kommit bra nära paradiset . Men först lite mer från Chamonix. Vi fastnade lite i trailrunning träsket och la sista dagen på att springa upp i Berarddalen. Otroligt fint och kul att se hur den här dalen ser ut på sommaren. Sist jag var här var Denny och jag på väg ner efter lavinincidenten på Glacier Mort. 

vi stötte ihop med Lisa Edström i Chamonix och hon gjorde oss sällskap på turen. 

Lisa och Matilda på väg hemåt


Lite alpängar innan lunch i Le Buet

Om du gillar fin klättring, roliga bad i 24° strömmande sötvatten och idylliska miljöer. Åk till Ardech. Här har ett flertal floder skurit sig fram genom kalkstenen och skapat ett fantastiskt kanyonlandskap. På väggarna runt om i området finns en uppsjö av olika klätterställen. När du tröttnat eller är för varm är det bara att knyta ur sig och gå och bada i det fräscha vattnet som flyter fram bland klippor, sandstränder och små forsar.

I går kväll tog vi ett litet kvällsdopp nere vid en liten öde strand. Där låg den här labradoren och latade sig. När det vart för varmt tog den ett dopp, simmade runt lite i floden och sedan kom den upp och la sig bredvid oss.

Man behöver inte drömma sig bort här, men det är lätt hänt i den här avslappnade miljön

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar