Etiketter

söndag 26 april 2015

Syltraversen i perfekt väder.

Nästa vecka kommer Black Diamond hit med ett filmteam för att göra en film om mig. Kändes lite oväntat när de ringde tidigare i vintras och vill göra den här filmen. Temat kommer vara "ski Mountainering" och hur man får ihop livet med barn, arbete och samtidigt hinna vara mycket till fjälls.  Vi har planerat att filma en del i Sylarna och jag kände att det vore bra att hinna reka lite innan vi åker upp.  Mårten, Mattias Skantz och jag planerar dessutom en lite längre tur i Sarek senare i vår. Så lite extra mil i benen är alltid bra. 

Mårten på väg upp mot första tempelpinnakeln
Jag ville vara tillbaka i hyfsad tid till Östersund, så det vart en tidig morgon. Väckarklockan ringde redan 03.45. Efter att hämtat upp Mårten i Åre startade vi från Storulvån kl 06.40, sedan var det bara att mala på. Tanken var att hålla ett jämt och stabilt tempo, som vi skulle kunna hålla dubbla distansen om det behövdes. Vi passade oxå på att stanna och äta varm mat efter 8 timmar för att känna hur mycket extra energi det gav i förhållande till hur lång tid det tar med snösmältning osv. I övrigt bar vi med oss vad vi kommer att behöva i sarek. Så man kan säga att vi var "överpackade" för syltraversen. Vi körde till exempel med dubbla yxor och ett rätt stort säkringsrack.

Första tempelpinnakeln
Totalt tog det ca 10 timmar och 30 minuter från storulvån tur och retur. Vädret var magiskt bra, och det var fantastiskt kul att äntligen få göra den här turen i bra väder!

firningen efter första pinnakeln

Lägg till bildtext

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar