Etiketter

lördag 14 november 2015

Snart vinter igen

Det känns som vintern inte riktigt vill släppa till, men nu börjar det äntligen bli vitt i fjällen och skidåkningen närmar sig. Tänkte sammanfatta vad som hänt sedan sist. När jag skrev sist var det dags för filminspelning med Black Diamond i vad som skulle bli One Seven Eight, en film om projektet att  bestiga och skida alla 178 fjäll i Jämtland/Härjedalen.


Efter vi var klara med filminspelningen var det en "hemma" vecka. Sedan drog jag, Mattias Skantz och Mårten Pettersson upp till Sarek för att göra ett försök på Stora Sarektraversen. En av de turer som jag sett fram emot mest på hela säsongen. Tyvärr såg väderprognosen halvdan ut. För att göra ett försök ville vi ha ett stabilt högtryck. Dessutom vaknade jag upp första morgonen med feber. Så för mig vart det till att hänga i husbilen i en vecka... Mårten och Mattias gjorde ett försök trots tveksamt väderläge och fick avbryta efter första toppen. Trots det vart det ca 70km och 20 timmar på skidorna. Att göra alla 10 topparna som dessutom innebär en hel del teknisk terräng lär ta ett tag. 

Mårten och Mattias tittar igenom kartorna


för min del var det en seg vecka på parkeringen vid stora sjöfallet


Efter Sarekresan ställde jag undan skidorna och drog till Kroatien med halva släkten. Fina stigar och bra löpning med en massa ormar bjöds det på.

Precis utanför huset började lederna, den här byggdes av Napoleon och var 27 hårnålar och dryga 300 höjdmeter upp till toppen. Det vart många kvällsvarv upp här...

Sedan var vi hemma och jobbade en sväng innan vi drog ner till Chamonix, men det tar jag nästa inlägg.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar