Etiketter

söndag 24 februari 2013

Korsvattnet III

 Idag hade jag glädjen att få sällskap av Mattias Skantz och Daniel Klintefelt. Vi hade siktat in oss på att få lite bra skidåkning i dag och inte jaga så många toppar. Målet var korsvattnet och sedan fick vädret styra vad och hur mycket vi orkade gå.
   Skoteravlastning i Långsådalen för fjärde gången nu på ganska kort tid. Börjar kunna den här vägen nu. Här hade det snöat en hel del sedan i måndags då jag var här sist.


Vi bestämde oss för att börja med Duvviegaejsie och sedan Lappluvan. Enligt Skantz de två bästa skidfjällen runt korsvattnet (Himmelsraften borträknad). Vi hade parkerat skotern vid Korsvattensåns utlopp i Övre Oldsjön så det var bara att ta sikte rakt västerut. Daniel som hade tyngst utrustning fick spåra :-)


Sista biten upp var det vitt och vi fick ta upp GPS:en för att försäkra oss om att inte trilla ner för den branta och steniga nordsidan på vägen ner.  Med lite mer sikt och stabil snö finns det många branta fina linjer ner på nordsidan.
   På sydsidan upp mot toppen av lappluvan låg det en hel del lössnö. Gles skog och massa små dropp ger en lekfull sluttning med massor av roliga åk. När vi hade toppat ut och åkt ner så drog vi på hudarna en gång till för att köra ett åk till på denna sluttning. Trots vädret vart det en riktigt rolig dag med överraskande fina svängar och mycket trevligt sällskap. Om jag inte vore besatt av nya toppar skulle detta lätt vara ett återkommande mål om man vill åka korta men roliga linjer.

Mattias njuter av en topptur i Jämtland.

Delar av Duvviegaejsies nordöst sluttning.

Nedersta delen av Lappluvans sydvästsluttning


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar