Etiketter

fredag 22 februari 2013

payback


Efter att trevat runt i en vit soppa under de flesta av säsongens turer så betalade fjällen tillbaka i dag. Helt blå himmel och totalt vindstilla. Vi startade tidigt från Östersund och mötte upp med Denny på parkeringen i Kläppen, strax norr om Ljungdalen. Sedan tog vi skotern upp till Helagsstationen. Matilda och Maria gick en plattur i solen och njöt av en solgrop. Jag och Denny tog skotern till sylsjön och parkerade där. 


Predikstolen var dagens mål. Ett fjäll som inte släpper till så lätt. Brant på alla sidor och med flera riktigt fina åk. Tyvärr är snön i jämtlandsfjällen fortfarande väldigt instabil och alla brantare sidor vill man hålla sig ifrån, Även idag hade vi några riktigt obehagligare sättningar.


Vi valde att gå upp på nordsidan som är minst brant. Där hittade vi ett ställe som redan släppt och mest bjöd på sten, kändes som de säkraste sättet att ta sig upp i dag. När man väl tagit sig över  branten som omger hela fjället likt en mur plattar det ut och en riktigt fin toppyramid återstår. totalt vart det lite mer än 800 fallhöjd, vilket ger en hög placering i Jämtland när det kommer till effektiv fallhöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar