Etiketter

onsdag 4 april 2012

Storulvån-vålådalen, 4 topparÄntligen har temperaturen krupit under nollan och det har kommit snö i mängder. Nu är det bara högtrycket vi väntar på. I väntan på det drog vi iväg på en tur jag länge velat göra. Jag och Mårten fick med oss Johan Ranbrandt som samlar material till sin nästa bok om toppturer i jämtland.

Johan njuter av att klockan är  05.30. Men vem är missnöjd med morgon snus och kaffe?
Vi drog upp till Åre på måndag kväll för att få någon timme extra sömn på tisdag morgon. Vi körde ut Mårtens bil till Vålådalen och gjorde sedan kväll på Mårtens parkering. På morgonen drog vi upp till storulvån och startade vid 07.50.


Vädret var inte det bästa. Lite vind och lite snö. Men det kunde varit mycket vind och regn, så vi var nöjda.
Bron mot Gåsen är officiellt stängd efter blidvädret då islossningen nästan tagit med hela bron. Nu har allt frusit ihop och det är inga problem att passera bron. Dock är vajrarna rejält spända.

Mårten på väg mot Laptentjahke
Sedan var de bara att mata på upp mot Laptentjahke, som vi passerade strax norr om toppen. Kort men otroligt fin åkning ner mot Västra bunnerstöten.

Johan sätter på hudarna mellan Lapten och Västra bunnerstöten
På väg upp mot toppen på Västra bunnerstöten var det skarjärn som gällde vissa partier. Rätt blåsigt på toppen och galet isigt på nervägen. Racegrejor är lätta, men isgreppet är minst sagt bristfälligt och det kan ha varit säsongens värsta nerförskörning. Längre ner där det flackade ut låg snön kvar och vi fick lite fina svängar.


Resten av turen innehöll inga konstigheter utan det var mest att gå på och hålla ett öga på kartan och gps;en då det inte var mycket sikt.

Mårten stretar på upp mot östra bunnerstöten, under en av de få stunder solen visade sig.


36km, 2550fallhöjd och fyra toppar, 8.30 timmar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar