Etiketter

fredag 13 april 2012

Keb Classic, dag 1



Planerad frukost kl 06.00 blev till 07.30 efter att vädret satt käppar i hjulet. Ny bansträckning och ny starttid till 10.00. Banan vart nedkortad till ca 1800 fallhöjd istället för de planerade 3000 meterna. Fortfarande en styv tur men betydligt mer humant. Vi har fått tillökning i laget av Micke Ekenstam. En förstärkning skulle det visa sig. När starten gick vart det tjurrusning som väntat. Svårt att hålla igen och efter ca 200 fallhöjd var det dags att slå av på tempot. Fick bita i rejält första stigningen efter att öppnat lite för hårt.



Nerkörningen var bra och vi är nog förhållandevis starka utför. Särskilt Micke som är snabbast i hela startfältet utför. Efter att tryckt en halv gel och lite sportdryck i slutet av nerförskörningen gick jag in i andra backen med vad som kändes som en ny kropp. Tyvärr började det isa i hudarna nästan direkt och på vägen upp försämrades glidet radikalt. Vi kopplade ihop oss med draglina, Micke som är starkast tog täten, jag i mitten och Mårten sist. Andra utförskörningen gick bra och vi drygade ut lite till bakomvarande lag. I tredje stigningen skar mina stighudar ihop rejält och tidvis hade jag mellan 5-10 cm snö under hudarna. Det var ett jäkla skit att gå och bindningarna löste ut på vägen upp trots låst läge för det var som att gå på ett par vingliga styltor. Här förlorade vi nog en hel del tid och vart omgångna av ett bakomvarande lag. Vi kan nog tacka Micke för att det inte vart ännu mer som slet som en draghund i täten. I fjärde stigningen startade jag med rengjorda hudar och de höll sig ok halvägs, sedan började det om igen. Tror att vi kom i mål som sjätte lag, vilket känns bra om det stämmer, med tanke på hur sakta det gick med hudarna.

Om man ska summera det hela så finns det på plussidan; kroppen känns bra, inte akut ont i ryggen ännu. Micke och Mårten är starka och vi är peppade inför i morgon.

Minus; katastrof med hudarna. Det går dock att lösa. Ska få låna ett par av Anders Burman och ska valla mina egna.


Nu är det dags för lite seriös återhämtning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar