Etiketter

tisdag 3 januari 2012

Helags
Vi startade från kläppen vid åttatiden på torsdag kväll. Vädret i kläppen var dåligt men inte katastrof. När vi hade kommit en bit upp på fjället var det betydligt sämre. Snödrev i kombination med mörker var ingen höjdare och vi kom inte upp till stationen förens efter nio. Nu visade det sig att STF hade nyårsfirande i helags och personalen var på plats för att förbereda. När vi vart erbjudna att bo i nödrummet istället för att tälta var vi inte nödbedda.


Vädret var lika dåligt på fredag och man ville helst inte sticka ut huvudet utanför dörren. Vi var rätt nöjda med att inte sitta i ett tält och vänta ut vädret.


Efter ett tag kände vi att vi behövde röra på oss lite trots vädret och gick upp mot huvudtoppen. Efter ca 500 höjdmeter var det nog och vi gick ner och fortsatte vänta.

  

Prognosen för lördag såg bra ut och vi siktade på tidig start. När vi vaknade var det stjärnklart och betydligt lugnare. Vid avfärd hade det börjar ljusna lite i horisonten och det var otroligt vackert. Vi började med "mellan" toppen på ca 1630m.Sedan tog vi sadeln mot nordtoppen 1704m. Stående snabblunch  och sedan helgens bästa åk ner på östsidanDagen och året avslutades med en trevlig trerätters middag med personalen på Helags.

fin linje att åka senare i år?

utsikt söderut mellan predikstolen och helags

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar