Etiketter

lördag 14 januari 2012

goengere 1154m

Vi kom upp till Borgafjäll sent på torsdag kväll efter att lyckats köra halvvägs till Åre innan vi kom på att det var norrut vi skulle... Det är ju inte direkt första gången jag kör till Borga. Antar att med bilen full av skidor och skidåkning på schemat så gick autopiloten västerut :-)
Borgahällan i morgonljus sett från Borgasjön

Fredagen bjöd på helt klart väder men kraftig vind så vi siktade in oss på skidsystemet. Vinden hade packat snön något i skogen men samtidigt dragit igen alla spår så vi fick riktigt rolig åkning.

Prognosen för lördagen lovade klart väder fram till ca kl 13, och avtagande vind. Vi startade mot Goengere vid nio tiden från Borgagården. Vi siktade in oss på en upphuggen gata i skogen som leder upp i en liten ravin och så småningom upp på platån mellan Borgahällan och Vaajpanassentjahke.

Kruanhke sett från andra sidan Borgasjön
Matilda med liftsystemet och Klöverfjället i bakgrunden
Väl uppe på platån är det några kilometer på platten innan man kommer fram till foten av Goengere. Här håller man med fördel nordflanken upp då östsidan är brantare än man tror, ca 30-35°

Goengere sett från starten av plattån

Östsidan ner kan nog vara ett riktigt fint åk om man har bra snö, ca 250 fallhöjd med jämn och bra lutning. Från platån ner till Borgasjön var det riktigt rolig skogsåkning i superfin snö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar