Etiketter

fredag 18 januari 2013

mjukstart, nja...

Första dagen nere i Chamonix. Stötte ihop med Jimmy Halvardsson i går kväll, han hade precis kommit ner från Tromsö och ska vara här och jobba en månad. Idag och i morgon hade han dock inga gäster så vi bestämde oss för att köra ihop idag. Alla var lite ringrostiga och tänkte att en mjukstart kunde vara ok. Vi inledde med ett åk ner genom skogen från mittstationen på Midi. Det har snöat mycket här på slutet och översta delen bjöd på halvmeterdjupt kallpuder. Sista 500 fallhöjden var dock susabäck i kubik. Väl nere var det ingen som frös och vi förklarade uppvärmnigen avklarad och drog till Brevent för att köra ENSA couloir.

ENSA couloir är den mest tydliga couloiren i skuggan.

När vi kom fram till insteget var det en del folk som firat ner innan oss och det var en rejält uthasad ränna ner första 20 meterna. Vi beslutade att det snabbaste var att plocka fram repet och fira ner istället för att sidsteppa ner.

insteget till ENSA


Efter Ensa var vi rejält slutkörda i benen men ett åk till fick det bli. Så det vart en repa på "hotellfacet". I morgon tror jag vi kommer vara rätt möra.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar