Etiketter

lördag 7 maj 2011

storgrovfjellet, 1629m

Vaknade Tidigt av att väckarklockan ringde. Utanför var det rejält mulet. Somnade om. Vid tolvtiden orkade vi inte vänta längre på bättre väder och stack iväg mot Trollstigen. Vi kände att vi lika gärna kunde hika 400 höjdmeter asfalt istället för att slåss med fjällbjörkar idag. Väl uppe på toppen av Trollstigen var vädret lika dåligt. Vi bytte om till pjäxor och satte av mot Storgrovfjellet. Konstigare saker har ju hänt än att det klarnar upp.

Flera gånger på vägen upp kunde jag tydligt höra Gabbe och Simon bakom mig men inte se dem. Utan GPS'en hade det varit lite komplicerat med navigeringen. Vi tog en fika vid toppröset och fortsatte hoppas på uppklarnande, men icke.



När vi skulle börja köra ner ville ingen vara först. Alla ville ha ett spår framför sig för att få något perspektiv i den vita soppan. Men efter ett 50 tal fallhöjdsmeter öppnar det upp sig till ett magiskt dis. otroligt vackert och alla konturer trädde fram ur snön. Resten av åket var fantastiskt bra med perfekt snö och bergstoppar som kikar fram här och där ur dimman.



På nervägen gick jag klöverstigen, otroligt fin och tidvis luftig stig som går upp parallellt med Trollstigen. Den nedre delen hade varit episk med en AM hoj.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar