Etiketter

onsdag 4 maj 2011

Finnan, nordtoppen 1639m



Lite tidigare start än i går, men fortfarande ingen brådska. Dagens åk var oxå västvänt och skulle antagligen inte bli bra förrän på eftermiddagen. Vi började gå vid elva tiden från parkeringen. Snögränsen låg högt och vi fick göra nästan 650 fallhöjd till fots innan vi kom på snö. Vi kunde gå ca 200 fallhöjd på skidor sedan vart det för brant för att gå rakt på och för hårt för att gå slag. Det var ett moln som låg runt toppen och gjorde så att sidan inte värmdes upp. Skulle gått att gå lite till om vi haft med oss skarjärn. Nu fick vi sätta skidorna på ryggsäckarna och sätta på stegjärnen istället.



 Lutningen vart gradvis brantare och brantare. Sista partiet är enligt guideboken ca 42 grader. Att få köra den här sluttningen i stabil kallsnö måste vara episkt bra. Nu var översta biten stenhård efter de tidigare dagarna med rejäl värme. Längre ner vart det gradvis mjukare och vid 16 tiden behagade solen titta fram och föret vart riktigt bra sista biten.





Körde lite med gopro kameran, gjorde en snabb redigering i går kväll. Svårt att veta vad man får med bland, men med lite övning blir det nog bättre :-)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar