Etiketter

måndag 16 december 2013

Multisport

Säsongen har startat mindre än bra. De flesta av de ännu ogjorda topparna i Jämtland saknar tillräckligt med snö på sina anmarscher eller är för otillgängliga för att hinna på en decemberdag med dess begränsade ljus. I onsdags bestämde jag och Mattias Skantz oss att ändå kolla läget runt Korsvattnet. Dagens mål var Dåeriestjahke och Dåeriesvaerie. Mattias hade varit i krokarna helgen innan och då hade det varit bra med snö.


Dagens första gren blev skotercross. Det var bra med snö på skoterleden och vi var första skoter upp mot korsvattnet. Tyvärr hade det hunnit bli 7° varmt och snön var allt annat än lättkörd. Första biten av skoterleden går över ett par bäckar och upp genom skogen innan den ansluter till bilvägen som går upp till dammen i korsvattnet. På den korta sträckan hann vi köra fast tre gånger. Så dagens andra gren var marklyft med skoter. Mattias och jag må vara "born to run" men vi är absolut inte "born to lyfta 350kg fyrtaktsskoter" :-) Då ska man nog helst heta Igor och inte väga 63kg...


Väl uppe vid korsvattnet kunde man hålla sig för skratt. Trots att det är mitten av december och sjön ligger på 740 meters höjd var det ändå öppet vatten. Snömängden hade minskat rejält av vinden och värmen. När vi började gå kom samtidigt de första regndropparna.

Dagens tredje gren var skidalpinism, vår favorit gren!


Dåeriestjehke

sista biten upp vart utan skidor och bitvis på svallis. Det var nära på stegjärns före.


Dagens fjärde gren var vattenskidåkning tillbaka till skotern i horisontellt hällregn. Väl tillbaka i bilen var vi rejält blöta, men ändå ganska nöjda med att tagit oss ut och gjort två toppar trots förhållandena.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar