Etiketter

fredag 26 april 2013

Keb Classic

I Helgen var jag uppe i Kebenekaise med Denny Calvo och tävlade i Keb classic. En tävling som jag hade lagt på hyllan p.g.a. Mios ankomst till världen. När han nu kom 2 veckor tidigt så öppnade det upp sig för ett deltagande. Matilda följde med ner till Stockholm och hälsade på släkten i Södertälje. Jag flög vidare till Kiruna.

När jag bestämde mig för att tävla var det 4 dagar kvar till start och att hitta ngn som var villig att dra till Keb för att tävla i två dagar med så kort varsel borde vara omöjlig. Jag började med att fråga Denny, som i ett svagt ögonblick tidigare under säsongen sa att han skulle köra med mig om barnet skulle komma tidigare. Han verkade inte helt främmande, och om jag inte kunde hitta ngn anna så skulle han ställa upp. Jag kollade runt med några andra som jag vet är snabba, Micke Andersson, Arvid Lorentzon och Karl Almestål. Förståeligt var det ingen av dem som kunde med så kort varsel. Så nu var det bara att hoppas på Denny. Denny är en klippa och på torsdag satt vi på flyget upp till Kiruna.

Det var Dennys första skidalpina tävling och han hade lånat ihop lätta grejor från Dynafit. Efter två dagars med storm, snöfall och avkortade banor körde vi in på en 11 plats av 23 startande lag i Alpin(den längre) klassen. Jag är glad att jag kunde komma upp och tacksam att Denny ställde upp på så kort varsel!

Totalt var det runt hundra personer till start i år, nästan en fördubbling mot ifjol. Hoppas på ännu flera till nästa år. Den lite kortare skitouring klassen borde kunna passa de flesta som gillar att gå toppturer i fantastisk terräng. Så ni som läser det här, sätt ihop ett lag till nästa år!

Film från Keb Classic 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar