Etiketter

onsdag 8 augusti 2012

Dynafit Feline superlightI min skohylla står en salig blandning av löparskor,  Från klassiker som Asics DS Trainer till Inov-8 X-Talon 190. Dvs från klassiska dämpade skor med mycket dropp till mjuka, extremt lätta terrängskor med lite dämpning och lågt dropp. Efter att blivit inspirerad av "Born to Run" så har de flesta av mina träningspass skett i Inov-8 skorna och Icebugs spirit 2. Jag springer uteslutande terräng och gillar när skorna är lätta och snabbtorkande med låg våtvikt. Trots att jag bara springer terräng och har en fram/mellanfotsisättning kunde jag ibland få en stickande känsla i hälen av dessa skor. Jag kände att ett par lite mer "ombonade"skor att variera med skulle behövas, men fortfarande lätta och smidiga. Efter ett besök hos Patrik Nordin på Dynafit kom jag hem med ett par Feline.

Jag var nog lite skeptisk till att springa med ett par skor med 11mm drop, men mina farhågor kom snabbt på kant. Jag gillar verkligen de här skorna, balansen mellan skydd/stöd för foten och löpkänsla är perfekt. Jag har nu hunnit sprungit allt från 30km fjällterräng till korta intervallpass kring Ändsjön. Sulan har riktigt bra grepp på de flesta underlag. Jag har även hunnit klättra Djävulskammen i dem och kan säga att på torr klippa kan man ta sig förbi ganska tekniska partier för att vara ett par löparskor. Skönt när man är i alperna där vissa "stigar" kan övergå i korta "klätterpartier".

bökig terräng för löparskor :-)


Kvaliten på skorna verkar oerhört bra, att ta sig fram i ren blockterräng under långa perioder sliter enormt på skorna, men ännu finns inga skador på skorna.

rejält och genomtänkt mönster i tre olika gummiblandningar ger bra driv och snabba inbromsningar.
Sammanfattnig

+Bra mix av stöd/skydd och löpkänsla
+enormt bra grepp
+tål rejält med stryk
+bra snörning där man kan gömma undan knuten i "damasken"
+under 300gram

-Löjligt chip/hologram i hålfoten som gör skon onödigt dyr (försvinner nästa år)
-vissa kanske upplever 11mm drop som mycket.

= terrängsko för riktigt brutal terräng, fjällen, alperna och liknande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar