Etiketter

tisdag 31 juli 2012

sylarna

Tobias Granath hörde av sig i lördags och undrade om jag vill hänga på upp till sylarna över måndagen för att reka lite inför en fortsättningskurs i alpinism som han ska hålla där nästa vecka. På lördag kväll såg prognosen för måndagen hygglig ut så jag roddade lite med jobb och familj för att få loss lite tid. Kände att det kunde bli en lite väl lång dag att göra rubbet på en dag så jag föreslog att vi skulle ta oss upp på Söndag kväll.Jag utgick från att vi skulle springa upp och packade minimalt med utrustning. Dock hade Tobbe den Stooora ryggan full med utrustning som han tänkte lämna där uppe till kursen, för att slippa bära allt nästa vända. Vi körde ändå på hyfsat och småsprang på platten. Det såg ganska roligt ut med Tobbe springandes i storskor och stor rygga.


Det tog ca 2.30h att ta oss upp så vi var uppe strax innan 23. Väl framme visar det sig att den tunga ryggan inte bara innehöll rep och säkringsutrustning utan oxå två halvliters flaskor med öl. 


På Måndag morgon vaknar vi av ett strilande regn och dimma/låga moln. Ursprungsplanen var att klättra både Nordostpelaren och Djävulskammen. men vi siktade nu in oss på Djävulskammen. Själva klättringen tog 40 min och jag hittade dessutom en kvarglömd isyxa. Fyra och en halv timme senare var vi nere vid stationen igen. En snabblunch och sedan nedfärd mot Storulvån. Nu hade Tobbe lämnat storskorna och det mesta av packningen så vi sprang på lite mer och kom fram 1.50h timme senare. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar